Кондитер – маман, басты міндеті-дайындау тәтті тағамдар, десерттер.
- Рецептураға кіретін өнімдерді бастапқы өңдеу-қабылдау, жуу, кесу, қалыптау, сақтау.
- Дайын өнімдерге арналған әртүрлі компоненттерді дайындау – мусс, сіңдіру, кремдер, дизайн элементтері, мастика, құю.
- Технологиялық картаға сәйкес кондитерлік өнімдерді дайындау.
- Жаңа рецепттерді әзірлеу немесе оңтайландыру, жетілдіру
классикалық. - Ресімдеу дайын бұйымдарды іске асыру алдында немесе беруге.
- Шикізатты есепке алу және қажетті өнімдерді сатып алуға өтінімдер жасау.
- Өнімдерді сақтау, тауар көршілестігі, шикізат пен дайын бұйымдарды кәдеге жарату ережелерін сақтау.