Аспаз – қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарында тағам дайындаумен айналысатын маман.
- Шикізаттың барлық түрлерін бастапқы өңдеуді жүргізу.
- Шикізаттың барлық түрлерінен жартылай фабрикаттар жасаңыз.
Көкөністерден, саңырауқұлақтардан, жемістерден, Балықтан, еттен, субөнімдерден тағамдар дайындау және ресімдеу. - Аспаздық тағамдарды дайындауға арналған рецепттер негізінде технологиялық карталар жасаңыз.
- Кәсіби жабдықпен жұмыс істеу.
- Дайын тағамдарды мейрамхана бизнесіндегі сән үрдістеріне сәйкес безендіру.
- Аспаздық өнімдер мен тағамдарды дайындау
- кезінде операциялардың реттілігін сақтаңыз.
- Өзіне-өзі қызмет көрсету желісінде жаппай сұранысқа ие тағамдарды үлестіру және таратуды жүзеге асыру.
- Аспаздық өнімдерді сату мерзімдерін сақтау.