Тамақ өндірісінің технологиясы және инжинириясы – тамақ өндірісінің технологиялары, процестері мен аппараттары, тамақ өнеркәсібі кәсіпорындарын жобалау, шикізаттан дайын өнімге дейін технохимиялық бақылау және т.б. салаларында инженер-мамандарды дайындауға арналған заманауи білім беру бағдарламасы.
Алынған дағдылар:
-
Шикізаттың, жартылай фабрикаттардың және дайын өнімнің сапасын технохимиялық бақылау әдістеріне ие болу
-
Қант, ұн кондитерлік өнімдерінің, ашыту өндірістерінің технологиясы әдістерін меңгеру, технологиялық процестердің, өндіріс режимдерінің және аппараттар, жабдықтар, механикаландырылған желілер процестерінің өзара байланысын орнату
-
Қолданыстағы технологиялық желілерді басқару және тамақ өнімдерін өндіру технологиясын үздіксіз жетілдіру
-
Адамның қоршаған ортаға әсер ету мәселесін талдау және шешу
Болашақ мамандықтар: Биотехнология инженері; Тамақ өнеркәсібі инженері; Сүт және сүт өнімдерінің инженер-технологы; Тамақ өндірісінің инженер-технологы; Наубайхана өндірісінің инженер-технологы; Балық және теңіз өнімдерін өңдеу технологы; Шарап жасаушы, Шарап жасау инженері; Қоғамдық тамақтандыру инженер-технологы; Зерттеу және әзірлеу зертханасының жетекшісі; Тамақ өндірісінің Технолог-әзірлеушісі; Цехтың директоры / тамақ өндірісінің бастығы тағы басқалар.