Техник-технолог – маман, үшін жауап беретін сапасы өндірілетін тамақ өнімдерінің барлық кезеңдерінде: келіп түскен шикізат сәтіне дейін дайын өнімді орау.
- Кремдер, кондитерлік өнімдер, ұн өнімдерін жасауға арналған жаңа рецепттерді әзірлеу.
- Өндіріс процесін арзандатуға бағытталған қолданыстағы рецепттерді жетілдіру.
- Бетбелгілеу нормаларының, рецептуралардың сақталуын тексеру.
- Өндірістік желілердің жағдайын бағалау.
- Есептік құжаттаманың әртүрлі түрлерін әзірлеу;
- Дайын өнімнің сапасын тексеру.
- Қажетті шикізатты тұтыну нормаларын, уақытты есептеңіз.
- Өндірілетін өнімнің өзіндік құнын есептеңіз.